یک کارشناس مسائل سیاسی و استراتژیک با بیان اینکه با تصمیم دولت برای ایجاد نظرسنجی با آمریکا قطعاً بایستی در بقیه موارد نیز نظرسنجی صورت بگیرد، گفت: امام راحل به‌عنوان بنیان‌گذار انقلاب تکلیف این قضیه را مشخص کردند.

به گزارش مشرق، عماد افروغ، جامعه‌شناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص تصمیم دولت برای نظرسنجی درباره برخی اقدامات در عرصه سیاست خارجی از قبیل رابطه با آمریکا و ... با بیان این مطلب "اگر قرار بر نظرسنجی بود چه‌حاجتی برای گفتن آن موضوع از سوی دولت وجود داشت؟" افزود: گفتن و اعلام کردن موضوع نظرسنجی از سوی دولت پیامی دارد، به‌هرحال ابهامات و پیچیدگی‌هایی در آن وجود دارد  که احتمالاً دولت خود متفتن به این پیچیدگی‌ها است.

* در نفس نظرسنجی در خصوص ارتباط با آمریکا پیامی نهفته است

وی افزود: در اصل نظرسنجی در خصوص ارتباط با آمریکا یا حتی ارزیابی گفت‌وگوی تلفنی با اوباما پیامی نهفته است و الّا اصل نظرسنجی در کل هیچ اشکالی ندارد، چرا که با طرح این نظرسنجی یک القایی در جامعه صورت گرفته است. در این خصوص که ظاهراً قرار است ارتباطی برقرار شود و نفع ما در این ارتباط است و عده‌ای ظاهراً شک و تردیدهایی در ضرورت و درست بودن این ارتباط دارند و ما می‌خواهیم با نظرسنجی پاسخی به این ابهامات و تردیدها بدهیم.

کارشناس مسائل سیاسی با بیان "نمی‌شود نگرشی خنثی به طرح موضوع نظرسنجی مذکور داشته باشیم"، افزود: اذهان پیچیده و آشنا به عالم قدرت، مقداری نسبت به اصل طرح این قضیه مشکوک هستند.

* نیازی نبود که دولت این نظرسنجی را عمومی اعلام کند

افروغ با طرح این پرسش "اگر جایی برای این شک و تردید و شبهه‌ این القا وجود نداشت چرا تاکنون این نظرسنجی انجام نشده است؟" خاطرنشان کرد: اگر دولت در اصل نظرسنجی قصد و غرض خاصی نداشت نیازی نبود که این نظرسنجی را عمومی اعلام کند و می‌توانست بدون اعلام عمومی این کار را انجام دهد و در این صورت می‌توانست  با استناد به همین نظرسنجی‌ها شک و شبهه‌ها را نیز پاسخ دهد و اگر برای آماده سازی ذهنی انجام آتی آن را اعلام می‌کنند پس باید جوابگوی سؤالات و ابهامات آن هم باشند.

وی روش و نوع نظرسنجی را نکته‌ای دیگر در توجه به موضوع نظرسنجی عنوان و تصریح کرد: چه این نظرسنجی انجام شود و چه انجام نشود اهل فن باید بدانند که با توجه به موضوع خطیر و حساس و استراتژیک آن، سؤالات این نظرسنجی چیست؟ و آیا به‌گونه‌ای القای پاسخ در آن نهفته است یا خیر؟ و جامعه آماری نظرسنجی چیست ؟و آیا همه اقشار در این نظرسنجی و با عنایت به شناخت صحیح از ابعاد و ریشه‌های مسئله مورد پرسش، حضور دارند یا خیر؟

* انتقال مصائب پیش‌آمده برای ملت ایران در سابقه تاریخی ارتباط با آمریکا مهم است

کارشناس مسائل سیاسی و استراتژیک خاطرنشان کرد: کسی که از واقعیت قضیه و سابقه رابطه ایران و آمریکا خبر ندارد و  نداند چه مصائبی در اوج ارتباط به‌اصطلاح دوستانه ایران و آمریکا در رژیم پهلوی بر سر ملت ‌ما  آمده ممکن است در نظرسنجی به‌نوعی دیگر و یا براساس احساس و برداشت‌های کاذبی که به او القا می‌شود پاسخ دهد. بهترین رابطه با آمریکا را زمان پهلوی داشتیم اما به‌رغم اینکه در این ارتباط  زبانزد بودیم و توجه ویژه‌ای هم از صدقه سر آمریکا به ما می‌شد و ژاندارمی منطقه نیز به‌عهده ما بود، شاخص‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، حکایت از عمق عقب‌ماندگی اقتصادی، وابستگی سیاسی و حقارت و بحران هویت ملی می‌کرد.

افروغ بیان کرد: قریب به اتفاق کسانی که رابطه ایران و آمریکا  در زمان پهلوی را بررسی کرده‌اند معتقدند عمق استبداد وابسته به‌گونه‌ای بود که حتی کسانی که متنعم از سیاست‌های شبه‌مدرنیستی این رژیم بودند و عملاً در تحکیم این سیاست‌ها و حمایت از سیاست‌های شبه‌نوسازی آن، نقش‌آفرین بودند از حقوق مدنی و سیاسی محروم بودند، دیگران که جای خود داشتند. وی افزود: خوب است که در این نظرسنجی این موارد مشخص شود و مردم در جریان موضوع قرار بگیرند والّا اینکه گفته می‌شود "ما از طریق نظرسنجی یک سؤال بلی یا خیر می‌پرسیم" اوج بی‌توجهی به عمق ماجرا اگر نگوییم، رندی سیاسی در قالب یک نظرسنجی علمی است.

وی گفت: در اصل نظرسنجی با پشت سر گذاشتن ابهامات و پرسش‌های پیچیده آن، هیچ مشکلی وجود ندارد و کسی هم  مخالف آن نیست، بلکه مهم این است که همه واقعیات به مردم گفته شود و سپس با توجه به ظرایف سؤالات مربوط به نظرسنجی، نظر مردم گرفته شود، و ادامه داد: نحوه پاسخ به آرایش سؤالات بستگی دارد. انتخاب گویه‌ها و طیف‌بندی‌ها در نظرسنجی مباحث مهمی است و الّا تأکید می‌کنم مشکلی برای نظرسنجی و البته تسرّی آن به مسائل دیگر سیاسی و اقتصادی و مربوط به عملکرد دولت نداریم.

* شعار مرگ بر آمریکا برگ برنده ما است/ حتی در اوج برقراری ارتباط با آمریکا در دوره پهلوی مصائبی برای ملت‌مان به وجود آمد

افروغ افزود: با این تصمیم دولت قطعاً بایستی در بقیه موارد نیز نظرسنجی صورت بگیرد. چرا فقط درباره رابطه با آمریکا نظرسنجی کنیم، آن هم در شرایط فعلی و مسئله‌ای که جزو برگ‌های برنده ماست، قطع رابطه ما با آمریکا توسط خود آمریکا صورت گرفته است و او خود باید در برقراری رابطه و التزام به پیش‌شرطهای آن پیش‌قدم باشد، هرچند این قطع رابطه برای ما منشأ خیر شد. امروز تنها شعار ساختاری ما که حکایت از عظمت ما است همین شعار مرگ بر آمریکا است و این برگ برنده ما است. یعنی اگر قرار است ایران تنها قابلیتش به‌طور عمده قابلیت نرم‌افزاری باشد نه سخت‌افزاری و قابلیتی که باعث شد ما در دفاع مقدس جانانه پیروز از میدان خارج شویم، همین شعار مرگ بر آمریکا در ذیل گفتمان انقلاب اسلامی بود. فراموش نمی‌کنیم که  قبل از حرکت دانشجویان خط امام و زمان صدارت بنی‌صدر وضع داخل و متعاقباً جبهه‌های ما چگونه بود.

*  اصل نظرسنجی در خصوص رابطه با آمریکا در شرایط فعلی، بی‌اعتنایی اگر نگوییم دهن‌کجی به امام(ره) است

کارشناس مسائل سیاسی افزود: در نگرش ساختاری و قانونی ما که بزرگ‌ترین و تاریخی‌ترین نظرسنجی معاصر ما محسوب می‌شود، جایگاه برقراری و یا عدم برقراری رابطه با یک کشور مشخص است، امام راحل  نیز به‌عنوان بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تکلیف این قضیه را مشخص کردند، مبنی بر اینکه مادامی که رابطه، رابطه گرگ و میش است رابطه ممنوع است و این حرف حکایت از این دارد که ما در برابر سخن مستحکم امام حرف دیگری می‌زنیم. بنابراین اصل طرح نظرسنجی اگر در خصوص رابطه با آمریکا باشد که بی‌اعتنایی اگر نگوییم دهن‌کجی به امام(ره) است.

وی تصریح کرد: اگر در خصوص مکالمه تلفنی با اوباما است که بر پایه موضع اخیر رهبری مبنی بر نابجا بودن برخی اقدامات در آمریکا، بی‌توجهی، اگر نگوییم کج‌دهنی به رهبری است. برای اینکه شاخص‌ها حرف می‌زنند و امام حجتش را تمام کرده است. وقتی می‌گوید رابطه، رابطه گرگ و میشی است، شرط رابطه، فقدان رابطه گرگ و میشی است. با وجود و حتی تشدید این رابطه، با وجود تحریم‌های بی‌سابقه، اصل نظرسنجی چه مفهومی دارد؟ بنابراین اگر شرایط عوض شده است و واقعیات به ما می‌گوید که آمریکا دیگر گرگ نیست، نیاز به نظرسنجی نداریم و می‌توانیم برویم با آمریکا ارتباط برقرار کنیم.

افروغ بر همین اساس با بیان این مطلب "ممکن است بگوییم واقعیات عوض شده است و ما می‌خواهیم برای قوت قلب و مزید علت نظرسنجی بکنیم"، افزود: شما تحریم‌های آمریکا را ببینید آیا بیشتر شده است یا کمتر؟ در زمان امام تحریم‌ها محدودتر از این بود ولی الآن به‌مراتب بیشتر شده است. زمانی که جهان دوقطبی بود آمریکا فرصت گرگ بودن بیشتری داشت یا هم‌اکنون که نظام بین الملل و البته به‌تعبیر خود آمریکا، تک‌قطبی شده است؟

* انسان سیاسی نباید ملتش را ساده‌لوح تصور کند

وی افزود: یک انسان سیاسی نباید ملتش را ساده‌لوح تصور کند و باید دوراندیش باشد و بداند که این القائات در پس نظرسنجی می‌تواند معنای فریب هم داشته باشد. البته گفتیم که نظرسنجی ایرادی ندارد و اگر قرار است به‌رغم همه این تردیدها و مغایرت با شاخص‌های تعریف‌شده و جایگاه‌های قانونی برقراری رابطه با یک کشور، نظرسنجی صورت بگیرد اشکالی ندارد، اما باید با  اشراف متخصصان  دلسوز این نظرسنجی صورت گیرد و ضمن  انتقال واقعیات تاریخی به مردم، نسبت به انتخاب گویه‌ها، شاخص‌ها و سؤال‌های طیف و جامعه آماری اشرافی دقیق و ظریف صورت بگیرد.

* پس از اعمال نظرسنجی در خصوص ارتباط با آمریکا هرگونه اقدام از سوی دولت باید براساس نظرسنجی صورت بگیرد

کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه پس از اعمال نظرسنجی در خصوص ارتباط با آمریکا هرگونه اقدام از سوی دولت باید براساس نظرسنجی صورت بگیرد، تصریح کرد: اینکه آیا مردم از دولت راضی هستند، سیاست‌های اقتصادی دولت مناسب است، سیاست‌های فرهنگی مورد رضایت مردم است یعنی هر تصمیمی که دولت می‌خواهد بگیرد باید به نظرسنجی گذاشته شود و ما هم از اصل این قضیه دفاع خواهیم کرد، چرا که اصل بر وکالت است. البته اصل وکالت با موضوع نمایندگی فرق می‌کند، ما معمولاً می‌گوییم که در دموکراسی نمایندگی یا منتخب به‌خلاف آنچه القا می‌شود وکالت نداریم و نمایندگی داریم. یعنی طرف به‌نمایندگی از طرف کسانی که به او رأی دادند و بر پایه شناخت خود تصمیم می‌گیرد که الزاماً منطبق با خواسته‌ها و نیازهای واقعی موکلان نیست ولی اگر قرار است وکیل باشد، هر تصمیمی که می‌خواهد  بگیرد باید بر پایه نظرسنجی باشد.

افروغ با اشاره به اینکه این کار دولت و انجام دادن نظرسنجی برای هر تصمیمی، دموکراسی را از شبهه الیگارشی نجات می‌دهد، افزود: دموکراسی نمایندگی با وکالت فرق می‌کند، وکالت یک امر جزیی، شخصی، حقوقی و تعریف‌شده است. یعنی ما اگر از این به بعد بخواهیم شاهد وکالت باشیم باید برای هر تصمیمی یک نظرسنجی بگیریم تا امر جزئی، تعریف‌شده و حقوقی وکالت رخ دهد و از شبهه دموکراسی نمایندگی که همان شبهه الیگارشی است نجات یابیم. این شبهه یعنی اینکه عده‌ای به نام مردم بر مردم و بر پایه تشخیص شخصی یا گروهی خود حکمرانی می‌کنند و به‌جای آنها تصمیم می‌گیرند و برای اینکه این شبهه کمرنگ شود باید برای هرکاری نظرسنجی انجام دهیم و بگوییم که نظر مردم همین است و جز این چیز دیگری نیست.

چه‌کسی اختیار نظرسنجی را به رئیس‌جمهور داده است؟

وی تصریح کرد: دولت از این به بعد برای هرچیزی که مردم تشخیص دادند که باید نظرسنجی صورت بگیرد باید نظرسنجی کند و اینکه رئیس‌جمهور براساس چه اختیاری این نظرسنجی را مطرح می‌کند سؤال دیگری است که باید به آن پاسخ داده شود، چه‌کسی این اختیار را داده است؟ آیا رئیس‌جمهور بر پایه اختیارات شخصی‌اش این کار را انجام داد یا براساس وکالتش. اگر براساس وکالتش تصمیم گرفته است نظرسنجی کند، باید در ابتدا اصل این موضوع را با فرض پشت سر گذاشتن همه موانع قانونی، به نظرسنجی بگذارد که آیا ما بحث رابطه با آمریکا را به نظرسنجی بگذاریم یا خیر؟

کارشناس مسائل سیاسی درپایان خاطرنشان کرد: اگر رئیس‌جمهور قرار باشد تصمیمی از سر جایگاه الیگارشیک خود نگرفته باشد باید اصل نظرسنجی درباره نظرسنجی درباره این موضوع را نیز به نظرسنجی بگذارد. آن‌وقت اگر مردم موافقت کردند نظرسنجی انجام شود پس باید ببینیم این نظرسنجی کجا انجام شده و اصولاً خود مردم موافق انجام نظرسنجی در خصوص رابطه با آمریکا هستند یا خیر؟ کجا رئیس‌جمهور درخواست کرده که اگر مردم موافق هستند نظرسنجی صورت بگیرد؟ لذا مشاهده می‌شود که در اینجا هم یک شبهه الیگارشی وجود دارد و اگر ما می‌خواهیم از این به بعد از شبهه الیگارشی خارج شویم باید براساس هر مسئله‌ای نظرسنجی صورت بگیرد و رئیس‌جمهور نباید از این موضوع ناراحت شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 42
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • یک کرد ایرانی اصیل ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    چرا اینقدر می ترسید نترسید!!!
  • ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    ای بابا افروغ جان سخت نگیر میگذره!
  • ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    میخای اصلن نظر سنجی برا نظر سنجی هم به نظر سنجی گذاشته بشه ؟
  • سیب کال ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    احسنت دکتر افروغ...احسنت... سنگ تمام گذاشتی...
  • ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    این پروژه همان پژروه رفراندوم اصلاحات است که تا یک چیزی می شد می گفتند بیا رفراندوم برگزار کنیم!بنظرم همانطور که افروغ پیشنهاد داده است چند تا نظرسنجی آب دار در خصوص 1- اعتدال 2- امید و تدبیر 3-رابطه روحانی با سران فتنه و...منتشر کنید خودشان حالشان جا بیاد
  • ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    اگر در تهران نظرسنجی بگذارند برای آموزش زبان کردی و پخش برنامه های کردی در استان کردستان! مخالفت شما نشانه ترس نیست چراکه این حق شما در قانون اساسی جمهوری اسلامی امده است و اصلا نیاز به نظر سنجی نیست. سیاست خارجی ایران هم در قانون اساسی روشن است پس چه ضرورتی به نظر سنجی هست؟ نظر سنجی معطوف به روش شناسی است نه اصل و محتوی چراکه خود قانون اساسی می گوید در موارد بسیار مهم می توان همه پرسی گذاشت نه نظرسنجی
  • حمید علی ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    جناب افروغ تا حالا یاد احمدی نژاد کنید فکر کنید این رفتارهای چند روزه دوستان را دکتر انجام داده بود چه کاری سرش می اوردید اما همگان بدانند جهاد ادامه داردا و امامرگ بر امریگا مرگ بر ضد ولایت فقیه
  • شفق ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    برای محاکمه آقازاده معروف هم نظرسنجی بذارن تا شاید زودتر محاکمش شروع بشه.
  • محمد ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    کردها از شما ابراز برائت خواهند کرد. اما پاسخ شما: نظرسنجی در مواردیکه به محاسبات علمی و قانونی نیاز است، امر ی خلاف قانون است. ضمناً دولت در قانون اساسی، جایگاهی برای رفراندوم ندارد. پس ما از خلاف قانون می ترسیم و خلاف قانون همیشه و برای هم ترس دارد. شما اگر از خلاف قانون نمی ترسید، لابد خلاف کردن را دوست دارید.
  • albert ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    مگه میزان رای مردم نیست??پس چرا اینقدر ترسیدید?!
  • محمد ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    ضمن تشکر از آقای افروغ، یک نکته را اضافه کنم و آن اینکه اگر قرار بود امور کشور با نظرسنجی انجام شود، بین روحانی و جلیلی و قالیباف و من و شما و یک بچه 10 ساله چه تفاوتی است؟! خب یک اتاق نظرسنجی، یک نفر جهت نظرسنجی و یک نفر جهت ابلاغ نتایج نظرسنجی به دستگاه ها کافی بود. تازه یکی از آن دو نفر هم زیادی است! دولت طبق قانون، نماینده مردم است تا با استفاده از ابزارهای تصمیم گیری همچون عقل و شرع و قانون تصمیم گیری کند. دموکراسی یعنی این، نه نظرسنجی!
  • محمد ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    ضمن تشکر از آقای افروغ، یک نکته را اضافه کنم و آن اینکه اگر قرار بود امور کشور با نظرسنجی انجام شود، بین روحانی و جلیلی و قالیباف و من و شما و یک بچه 10 ساله چه تفاوتی است؟! خب یک اتاق نظرسنجی، یک نفر جهت نظرسنجی و یک نفر جهت ابلاغ نتایج نظرسنجی به دستگاه ها کافی بود. تازه یکی از آن دو نفر هم زیادی است! دولت طبق قانون، نماینده مردم است تا با استفاده از ابزارهای تصمیم گیری همچون عقل و شرع و قانون تصمیم گیری کند. دموکراسی یعنی این، نه نظرسنجی!
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    در تأیید سخنان ناشناس روسی عرض کنم، نظرسنجی یک ابزار جمع آوری اطلاعات است که فقط در مورد برخی موضوعات مفید است. به عبارت دیگر، باید ببینیم مسئله یا مشکل پیش آمده از نوعی است که نظرسنجی، ابزار صحیحی برای گردآوری اطلاعات باشد یا نه. این حرف من رو متخصصین دانشگاهی خوب می گیرن. در واقع موضوعات و مسائل کشوری از جنسی نیست که ابزار نظرسنجی بتواند به آن کمکی کتد. مثلاً اگر شما بخواهید بدانید چه عاملی بیشترین تأثیر را در رضایت شغلی کارمندان شرکت نفت دارد، باید نظرسنجی کنید، چون می خواهید افکار ادراک افراد را بسنجید، ولی اگر بخواهید روش های بهبود بهره وری در شرکت نفت را بیابید، اینجا که ابزار نظرسنجی فایده ای ندارد. باید تحلیل کرد. بنابراین نتیجه گیری می شود طرح مسخره و مشکوک نظرسنجی رابطه با آمریکا، اصلاًایه علمی ندارد و این قضیه واقعاً ترس دارد که دولت تدبیر و امید!!! را چه شده است که دست از علم و دانش کشیده و رو به اقدامات پوپولیستی آورده است.
  • ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    احسنت به دکتر افروغ
  • مهدی ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    نظر سنجی همش کشکه اینا نه نظر مردم برایشان مهم است نه نطر رهبر وفقط یک کار میخواهند انجام دهند آنهم رابطه با کدخدا یعنی آمریکاست و الحمدولله تا رهبری بصیر وتوانا مثل حضرت آیت الله خامنه ای را داریم ره بجایی نخواهتد برد
  • مهدی 90085 ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    خارجی ها برای رفتن بچه هاشون به سربازی نظر سنجی میکنند چرا ما برای سرنوشت و آینده بچه هامون که ایا دوست دارند زیر سلطه امریکا یا غرب باشند نظر سنجی نکنیم تازه نتیجه هم معلومه .... مردم ما بیدارند سربازهای امریکایی الان توی ژاپن که یکی از قدرت های منطقه است سروری میکنند کسی هم نمی تونه بهشون بگه بالای چشمات ابروست مردم ما خیلی از بقیه روشنفکر تر هستند حق انتخاب 1_سلطه وسیری 2_گرسنگی و سربلندی تازه مردم کشور ما خودشون شاید خبر ندارند طبق آمار در یکی از کشورهای مرفه زندگی میکنند ..........البته اگه کسی مشکلات رونگه هم بی انصافی کرده......................یاعلی
  • ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    از این به بعد باید در مورد فساد مدیریتی در دانشگاه آزاد - دزدی های آقازاده ها و چگونگی برخورد با آنها - میزان باز بودن دست خاندان استوانه ها و ... هم نظر سنجی بشه
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    پس در مورد خیلی چیزا می شه نظر سنجی کرد مثلا چند ماه دیگه در مورد مالیده شدن دزدی های م.ه - سلطه ر بر دانشگاه آزاد و .... هم نظر سنجی بشه خوبه
  • ناشناس ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    رییس جمهور طبق قانون عمل کند نه نظر سنجی
  • مخاطب مشرق که نظرش منتشرنمی شود ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    خیلی جالبه ببین کفگیر چگونه به ته دیگ خورده که.... هم این گونه مغلطه می کنند!! دهن کجی به امام ؟؟!!! وقتی حضرت رسول با ابوسفیان که ماحد بود هم مذاکره کرد و اونهمچندبار وقتی امام حسن و امام علی هم با معاویه مذاکره داشتند و هزاران مورد این گونه چرا نظام که ئر جایگاه مستحکم هست و ملت هم محرم و با چشمان باز چرا دشمن را در مرحله آچمز نیندازیم ؟؟؟ جناب افروغ و جناب حسین شریعتمداری این مخالفت های بی پایه شما پشتش چه منافعی برایتان دارد؟؟؟ نکند ...... ؟؟؟؟ ...
  • میترا ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    متاسفانه اعتدالیون و پدر خوانده اصولگرایان را به بازی گرفته اند ! اگر بر فرض نظر سنجی کنند {نظرسازی ؟} و نظر مثلا مثبت باشد و رهبری مخالفت کنند مثل همیشه از ایشان هزینه میکنند و تمام کاستی و شکست خود را در تمام زمینه ها به گردن ایشان می اندازند ! و اگر هم نظرات منفی باشد خیلی بی سرو صدا انرا کنار میاندازند و از کنارش میگذرند تازه اگر افراطیون به خیابانها نریزند و نگویند تقلب شده !
  • میترا ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    چرا بی ربط میگی ؟ اگه قرار بود واسه هر طرح یا فکری نظر سنجی بذارند دولت و مجلس و ....... واسه چی بود ؟
  • علی ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    ایکاش آقایان در انتخابات سال 88 که یک نظرخواهی رسمی و قانونی با همه ابزارها و عوامل تعریف شده در قانون و با حضور ناظرین قانونی صورت گرفت , آن فتنه کثیف را راه نمی انداختند , کسانیکه به اقدامات رسمی تعریف شده و قانونی پایبند نیستند , چگونه امروز با ادبیاتی عوامانه قصد فریب افکار عمومی رادارند , حضور مردم در انتخابات سال 92 « نه »به آمریکا و اعوان و انصارش بود , چراکه بیشترین همت وخواست آمریکا عدم مشارکت مردم در انتخابات بود , که به لطف خدا و همت مردم هوشیار ایران عزیز نقشه آنها نقش بر آب شد . چرا عده ای اصرار دارند تا نظر و دیدگاههای شخص و باندی خود را تحت عنوانهای به ظاهر زیبای نظرسنجی که هیچ مبنای مشخصی ندارد و هیچ نظارت قانونی نیز برآن اعمال نمی شود , به جامعه فرهیخته و دشمن شناس ایرانی تحمیل کنند ؟؟؟!!
  • علی ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    ادامه عملیات فتنه گران .. کسانی که تا جا داشتند خوردن و بردن و نردم بیجاره را به خاک سیاه نشانذند و حالا این غلط ها را هم می کنند صاحبان زر و زور و تزویر ، که عوض اینکخ خیانت خود را جبران کنند و در جهت پیشبرد انقلاب قدم بردارند . همش بفکر سنگ و چوب انداختن در مسیر انقلابند ننگ بر فتنه گران مزدور و پست
  • علیرضا ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    رای مردم در صندوق و مشارکتشونه. با همین نظرسنجی ها بود که موسوی رو برنده انتخاب کردن عزیزم
  • محمد ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    مرگ بر صهیونیست چون رژیم جعلی صهیونیستی، فاقد اعتبار و رسمیت است، از جواب دادن به سوال جنابعالی معذورم.
  • ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    البته منافع برای آن هایی دارد که منتظر باز شدن درب ورود به آمریکا هستندف گویا قول هایی گرفته اید که برای دوستی با شیطانم بزرگ، اینقدر مغلطه می بافید!
  • سیدمهدی موسوی ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    آلبرت جان اون شعار ماله شب انتخاباته که مردم مهم هستند وگرنه مگه نشنیدی طرف زل زد توی لنز دوربین و با کمال وقاحت گفت اصلا" مجلس در راس امور نیست آقایان منتقد امروز حامی دیروز بودند و خفه شده بودند !!!!
  • ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    درود بر روحانی قهرمان
  • علی ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۰
    0 0
    خوب یک نظر سنجی هم بذارید برای رابطه و به رسمیت شناختن اسراییل خوبه یک نظر سنجی هم بذارید که ببینیم انقلاب اشتباه بوده یا نه و حکومت شاهنشاهی بهتر نبود یعنی روحانیون رو کنار بذاریم و درباریون رو بیاریم چون بهتر میتونند با امریکا رابطه برقرار کنند
  • ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    چرا در مورد پایین آمدن نرخ ارز نظر سنجی نمی کنید اگه راست میگید .وعده هاتون رو فراموش کردید حالا دارید برای سرپوش گذاشتن این کارارو می کنید
  • ۰۳:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    قانون یعنی رای و نظر اکثریت
  • ۰۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    پاسخ به علی: تو از کجا میدونی نیت مردم از شرکت در انتخابات 92 چی بود؟
  • ۰۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    میدونی چرا کار به این جا کشید؟چون یه عده اومدن با پرچم گفتمان انقلاب و ارمان خواهی ولی 180 درجه عکسش رو عمل کردند ومردم رو از همه چی دل زده کردند
  • ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    ما ملت احساسي هستيم، معمولا نگاه مي كنيم كه منافع ما كجاست يا به چه كسي بد هستيم،‌ بعد هر چه آن فرد بد كرده، بد مي شود و بالعكس! همان دولت كه براساس عقل و شرع عمل مي كند يكي از تكيه گاه هايش مي تواند نظر مردم باشد،‌الان از روزنامه هاي افراطي و كم شمار گرفته تا نهادها و سازمانها و خطبا و صاحب هر تريبوني حرف خود را از طرف مردم مي زند و مي گويد مردم اين را مي خواهند يا آن را نمي خواهند. اگر نظرسنجي علمي انجام شود، دكان اين گونه خود مردم پنداريها بسته خواهد شد.
  • درویش ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    می خواستم در جوابت بگم بله اشتباهی+دادم. به شخصه حتی اگر خواستار رابطه با امریکا هم باشم با این نظر سنجی قبل مذاکرات که به طرف مقابل جسارت میده مخالفم.
  • درویش ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    دانشگاه ازاد ... برکاته است و اساسا نظر سنجی ایراد شرعی قانونی و اخلاقی دارد , ... برخی هم میریزند تو خیابون سطل اشغالا رو اتش میزنند.
  • درویش ۱۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    سال 1357 عده ای مطرب و بازیگر فیلمفارسی و درباری و بهائی ها در این کشور صاحب همه چیز بودند و تمام ثروت این مردم دست انها بود و مردم فقیر بودند ولی همان مردم امدند در صحنه و شعار مرگ بر امریکا را دادند در زمانی که سپاهی نبود وزارت اطلاعاتی نبود تا دروغ گو ها بگویند هر کس مخالف رابطه با امریکاست پس موافق تحریم هاست . ان زمان مردم از سر عقیده امریکا را قبول نداشتند و امروز هم همان است که بود. اتفاقا این سود ولو قانونی و شرعی برای امثال اقای نهاوندیان است که در تحریم قطع شده و اگر تحریم ها را بردارند دوباره اقایان بازرگان به سود های انچنانی خود میرسند به همین خاطر رو اورده اند به تهمت زدن بدون هیچ سند و مدرکی.
  • sadat ۱۱:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    آخه آنچه عیان است چه حاجت به بیان است،نظر سنجی برای رابطه با آمریکا نشان از بیکاری و عدم برنامه دولت است و بس و مهم تر از آن کار مضحکی است- مشکلات ما همه حل شده فقط در راس همه مونده همین نظرسنجی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ تو رو خدا جمع کنید این مسخره بازی ها رو
  • ۱۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    ناشناس 03:30 قانون یعنی قانون اساسی و اصول آن. چه اکثریت خوششان بیاید، چه نیاید ملک قانون اساسی است. والسلام
  • محمد ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    0 0
    جناب ناشناس 07:00!!!!! شما را نمی دانم، ولی ملت انقلابی بر اساس اصول عمل می کند و احساسی نیست. مطالب بیان شده توسط شما، اندک ربطی به سخنان بنده نداشت. افراط یا اعتدال ملاک و معیار دارد و آن قرآن مجید است، نه شما. توهم خود خط کش پنداری بس است جانم! نظرسنجی علمی در مواقع غیر علمی؟! شما اصول نظرسنجی را می دانید؟! نظرسنجی برای تصمیمات اوصلی و قانونی و علمی نیست، نظرسنجی برای موارد کیفی و غیر قابل تحلیل است. این رو در اکابر تدریس می کنند. در نهایت اینکه یادتان باشد اینجا جمهوری اسلامی است، نه جمهوری دومینیکن.
  • محمد ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۲
    0 0
    مرگ بر امریکا مرگ بر اسرائیل مرگ بر انگلیس

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس